Herdellion- kraina, gdzie rodzą się bohaterowie...

Już dziś zacznij własną przygodę

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie

Witaj w Krainie Herdellion ! Witaj w Krainie Herdellion ! Witaj w Krainie Herdellion ! Witaj w Krainie Herdellion ! Witaj w Krainie Herdellion ! Jeśli jesteś niezarejestrowanym użytkownikiem przeczytaj Dział Wędrowców, a gdy spodoba Ci się- zarejestruj się i wkrocz we wspaniały świat magii i miecza!!

#1 2009-02-12 08:02:52

Erreth-Akbe

Król Założyciel

9667794
Punktów :   

Regulamin pisania postów

Umieszczam i ten regulamin, aby nie było żadnych niejasności.

1. Posty należy pisać nieco fabularnie, mile widziane są wszelkie wtrącenia/

Dam wam dwa przykłady, jeden zły, drugi dobry.
      I.
         Wchodzę do karczmy i zamawiam piwo z miodem. Piję i wychodzę.

II.
         Otworzył drzwi z wielkim hukiem. Spojrzenia wszystkich obecnych skierowały się wprost na niego, Erreth podszedł do drewnianej pułki gdzie odłożył swój płaszcz z kapturem odsłaniając twarz. Wszyscy poznali go od razu a wyraz twarzy miał bardzo pochmurny i groźny. Stanął na środku izby tak aby każdy mógł słyszeć jego słowa. Całą karczma pogrążyła się w milczeniu czekając na to co powie Król. Erreth zaś nagle roześmiał się i krzyknął
-Piwa z miodem nalejcie, heeej! Kolejka dla wszystkich na mój koszt!

Wszyscy natychmiast się rozpogodzili i pogrążyli w radosnej rozmowie.

Sami teraz chyba widzicie pewną różnicę.

2. Dobrze jest czasami np w sklepie prowadzić dialog ze sprzedawcą, pytać, plotkować, tak jak w normalnym życiu.

3. Każdy posiadający IQ powyżej 10 (nawiasem mówiąc świnia chrumka od 30 IQ...) zapewne zauważy iż podczas pisania postu wszystkie błędy ortograficzne zostają podkreślone na czerwono.
O Bogowie, czy tak wielkim problemem jest kliknąć PPM (prawy przycisk myszy) na błędny wyraz i wybrać z listy poprawny?

4. Błędy ortograficzne swoją drogą, jednak znacząco rażą również błędy gramatyczne, interpunkcja itp.
Tu niestety trzeba wykazać się wyższym intelektem, gdyż żaden program nie wykryje niepoprawnego gramatycznie zdania... Zastanów się nad tym co napisałeś zanim to wyślesz, potem przemyśl to nad czym się zastanowiłeś i dopiero gdy jesteś pewny że zachowałeś wszelkie formy poprawnej polszczyzny wyślij posta.

5. Gdy wprowadzisz do swego posta dialogi, może być ciężko odróżnić opis sytuacji i otoczenia od słów Twojego bohatera. Postaraj się aby słowa bohatera czymś odróżniały się od reszty (spójrz na mój przykład powyżej, słowa wypowiedziane przez moją postać zaczynają się z nowej linijki od myślnika).

6. Zgodnie z pierwszym punktem regulaminu forum w poście niemożna umieszczać treści rasistowskich, ubliżających innym, dyskryminujących itp. Oczywiście słowa ubliżające mogą wystąpić ale jedynie jako forma dialogów w celu np sprowokowania kogoś do bójki itp. Zabrania się jednak zabrania się jednak ubliżania w formie gróźb z realnego świata.

7. Typowe wtrącenia niezwiązane z treścią postu i wypowiedzią (np może być to uwaga skierowania do innych, np o nieprzestrzeganiu regulaminu) należy umieszczać na końcu posta w nawiasie kwadratowym.

8. Nikt, ale to nikt nie może pisać postów w kolorze niebieskim! Ten kolor obowiązuje dla Mistrzów Gry, i tylko oni piszą posty w tym kolorze , aby wyróżnić je od wypowiedzi innych użytkowników.

9. Jest jedna rzecz której osobiście nie trawie, irytuje mnie ona i doprowadza do białej gorączki. Mianowicie osoby które będą "T@k  P|$@ć" otrzymają od razu momentalnie bana, bez ostrzeżenia.

Erreth-Akbe, syn Eldariona, Króla Ludzi.
Ten, który górę rozgniewaną słowami uciszył,
Ten, który nosi na szyi Runę Pokoju,
Ten, którego zwą Władcą Smoków...
"Władcą Smoków nie jest ten, kto potrafi rozkazywać Smokom, gdyż stworzenia te wiele mądrzejsze i starsze od ludzi nigdy nie posłuchałyby rozkazu żądnego z nich...
Władcą Smoków nazwany jest ten, kto spojrzał w oczy Smoka i nie został przez niego zabity..."

KARTA POSTACI

- Mistrzu, kiedy zacznie się moja nauka?
- Już dawno się zaczęła.
- Wędrujemy w deszczu, błocie i wichrze już wiele dni, a ja niczego się nie nauczyłem.
- Bo nie zdajesz sobie sprawy czego uczę. Pamiętaj, zapalić świecę nie tylko oznacza stworzyć światło, ale także rzucić cień.
Jesteśmy podobni do pielgrzymów, których nie męczy wędrówka przez pustynie, ponieważ ich serca zamieszkały już w Świętym Mieście.

Największym złem,
na które cierpi świat,
to nie siła złych,
lecz słabość dobrych.
Kto czyni cnotliwie
i przed złem się wzdraga,
tego sławę po świecie
roznoszą pochodnie.

Stopka forum

RSS